Produsenter

ABCDGHJKMOPQSVW

M. CHAPOUTIER

Eier

Michel Chapoutier

Beliggenhet

Tain-l'Hermitage

Web

http://www.chapoutier.fr/index-gb.cfm

Grunnlagt

1808

Last ned som PDF

Se våre viner fra
M. CHAPOUTIER

Produksjon

Maison Chapoutier produserer i underkant av 8 millioner flasker vin årlig, hovedsakelig i Frankrike i tillegg til eiendommer i Portugal og Australia

Vinmarker

Côte-Rôtie, Condrieu, Cornas, Crozes Hermitage, Crozes Ermitage, Hermitage, Ermitage, Saint-Joseph, Côtes-du-Roussillon Villages, Saint- Pèray, Châteauneuf-du-Pape, Côte-du-Rhône, Côte-du-Rhône Villages, Tavel, Luberon, Banyuls, Collioure m.fl

Druetyper

Rousanne, Marsanne, Syrah, Grenache, Cinsault, Mourvèdre, Ugni, Vermentino, Viognier, Carignan

Historie

Maison Chapoutier ble etablert i 1808 da den fattige bonden Polydor Chapoutier, fra Ardeche, giftet seg med datteren til en vinmaker i Tain-l'Hermitage. Polydor Chapoutier startet med å kjøpe druer før deretter å dyrke egne druer på sin egen eiendom i de bratte skråningene over byen Tain l’Hermitage. Grunnlaget var gitt etter noen år, men hans store drøm om å produsere under eget navn ble en realitet først i 1879.
Syv generasjoner har siden bygget opp firmaet til en av de beste og mest velrenommerte produsentene i Rhône-dalen. Fra hjemmebasen i Tain, som ligger en drøy times kjøring sør for Lyon, kontrollerer Michel Chapoutier noen av de beste vinmarkene i området. Michel overtok etter sin far Max i 1990 og historien med forbokstaven M, som startet i 1920, vil bli videreført til Michels egne barn Maxime eller Mathilde, avhengig av hvem som overtar. Den store verdien i firmaet er vinmarkene i de beste områdene i Rhône-dalen, hvor nærmere 35 hektar er drevet biodynamisk.

Filosofi

Siden 1991 har Michel Chapoutier konvertert egne vinmarker til biodynamisk jordbruk. Vinene skal ikke bare reflektere de ulike appellasjonene og deres terroir, det skal også være balanse og harmoni mellom planter, jordsmonn, mennesket og universet. Noe som passer veldig godt til Chapoutier familiens motto "Fac et Spera" (gjør det og håp).

LOGG INN

Brukernavn
Passord
Husk meg
Registrer deg her Glemt passord?

PRODUKTER

Musserende Vin Hvite Viner Rosé Vin Røde Viner Søte Viner Brennevin Portvin Magnum BIB

Produktendringer